keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Maistraatti? Kirkko!

Tämä on ollut yllättävän vaikea valinta, vaikka olen aina sanonut etten kirkossa mene naimisiin. Olen sanonut haluavani ehdottomasti maistraatin paikan päälle vihkimään. Maistraatti. Ei kirkkoa.
Ja tämä siksi, etten ole elämässäni kuulunut päivääkään kirkkoon.

Nyt, kun minua on kosittu ja häät on ollut kuuma puheenaihe, on kummallisesti vihkimisasia vellonnut ees taas... mitenkäs tämä nyt hoidetaankaan? Mies kuuluu kirkkoon ja minä en.
Vaihtoehtoja toki on; maistraatin virastossa vihkiminen, jonka jälkeen kirkossa siunaaminen? Vai pelkkä virasto ja perään hääjuhlat? Vaiko maistraatin vihkiminen juhlapaikalla?
Vaihtoehtoja on pompoteltu, välillä jo päätetty selkeästi maistraatin tilaamisesta paikan päälle, sitten taas onkin jo mieli muuttunut ja jälleen mietitty vaihtoehtojen välillä.

Nyt sitten huomattavasti nopeammalla aikataululla saimme varattua juhlapaikan, joka myös muutti meidän hääpäivää, joka taas nosti esiin vihkimisasian. Nyt on pikapikaa pakko päättää!
Emme sentään lanttia heittäneet, mutta jotenkin lopulta kaiken päätteeksi päädyimme maistraatti + kirkko yhdistelmään. Aiomme mennä vihille maistraatissa vain todistajien läsnäollessa ja hääpäivänä siunaamme avioliittomme Mäntsälän kirkossa kaikkien häävieraiden ollessa paikalla.

Niin se kirkko sitten tuli varattua!
Tietenkin molemmat toivomamme kellonajat oli jo varattu, mutta saimme kuitenkin kohtuu hyvän ajan klo 13. Enää puuttuu maistraatin vihkimisaika, jonka voikin tehdä vasta huomattavasti myöhemmin.

Mäntsälän kirkko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti