keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Milloin sanomme tahdon?


Meillä on eilen ja tänään yritetty miettiä sopivaa hääpäivää. Olemme kihlautuneet 23.1.2012 ja päättäneet, että elokuussa 2013 juhlisimme meidän häitä. Päivä vaan on hieman kadoksissa... lauantai se toki tulee olemaan ihan vain käytännön syistä. Ensi vuoden elokuussa näyttäisi olevan viisi lauantaita; siinäpä valinnan vaikeus, kun meillä ei ole mitään "merkittävää" päivää, jonka pohjalta valita hääpäivä. Mieheni ehdotti 10.8. ja minä ehkä jostakin syystä kallistuisin ennemmin 3.8. kannalle. Tuo 10.päivä toistuu elämässäni syntymäpäivässäni ja nimipäivässäni, joten ehkä siksi en haluaisi mennä naimisiinkin 10.päivä. Mieheni mielestä se olisi taas juuri em. syistä erinomainen vihkimispäivä. Ehkä myönnyn mieheni ehdotukseen...

Eilen illalla jopa kävin googlettamassa uskomuksia hääpäivään liittyen. Erilaisia vanhan kansan taikoja yms. näyttää liittyvän häihin paljon, itse hääpäivään löysin tämän:

" Maanantai terveyttä, tiistai rikkautta, keskiviikko onnea myötänään, torstai häviötä, perjantai ristintietä, lauantai ei onnea ensinkään.
Toisten lähteiden mukaan taas tiistai, torstai ja lauantai ovat parempia hääpäiviä, kuin maanantai tai perjantai. "

Nämä on löydetty www.naimisiin.infoEi kommentteja:

Lähetä kommentti